dinsdag 30 augustus 2011

Feyenoord - SC Heerenveen

Vooraf deze wedstrijd had ik eigenlijk een gemakkelijke overwinning voor Feyenoord verwacht, omdat het a: thuis was, b: Heerenveen 12 tegengoals in 3 wedstrijden hadden en c: omdat we thuis die prutsers gewoon moeten verslaan! Helaas werd dit een heel andere middag. Ook omdat het weer (28 augustus!) zwaar klote was. Rick en ik waren nog geen 10 seconden uit de auto of we waren al doorweekt. Ook op de brug over het spoor was het letterlijk een waterval. Sommige mensen schuilden dan ook onder die dakjes op die brug, maar wij waren toch al zeiknat waardoor het geen zin meer had.

De rest zat al in vak Z4 te bibberen van de kou en de regen. Pas tijdens de wedstrijd werd het pas een beetje droog en pas tegen het einde van de wedstrijd begon de zon eindelijk te schijnen. Maargoed uiteindelijk kwamen we niet om het weer te beschouwen maar om voetbal te kijken. SC Heerenveen was toch echt de betere ploeg en had de beste kansen. Het duurde dan ook niet lang tot een Narsingh onreglementair ten val gebracht moest worden. Helaas wel in de eigen 16 na een mooie individuele actie en Dost die benutte de strafschop feilloos. Braamhaar je moeder doet iets voor geld, rolde dan ook lekker van de tribunes.

Gelukkig kopte de inmiddels niet meer zo gebeten hond Leroy Fer niet lang daarna een corner overtuigend binnen en stond het weer gelijk. Dit was helaas niet het signaal voor mijn club om door te drukken. Alhoewel er de hele wedstrijd geknokt werd voor elke meter, lukte het niet grote kansen te creëren. Dan hoop je dat in de rust de boel op scherp gezet word en de spelers vol vuur de kleedkamer uit komen, maar dat gebeurde niet. Ook in de tweede helft ging het verder zoals het was. Feyenoord deed z'n best, maar de Friezen deden het beter en kwamen al in de tweede minuut van de tweede helft op voorsprong na een prachtig schot van Assaïdi.

Na dat doelpunt besloten die Pomplebeders hun tijdrekken en gefakete blessures nog langer door te zetten dan in de eerste helft het geval was. Toen Zomer, die dertien in een dozijn speler die de erbarmelijke Heerenveen verdediging moet gaan leiden of zoiets, voor de zoveelste keer een overtreding beging vond ook Braamhaar het welletjes. Hij mocht er na zijn tweede gele kaart af. Gejuich en 'Always look on the bright side of life' klonk hard door de kuip.

Tussendoor had Cabral nog de 2-2 op de wreef binnengeramd na weer een voorzet van de goed spelende Schaken. Een prachtige goal en een Vandenbussche die hem alleen maar het doel in kon slaan omdat het schot te hard was. Ik weet niet of Jans invaller Schmidt de opdracht had gegeven om uitblinker Schaken uit de wedstrijd te spelen, maar als dat wel zo was nam de jonge Fries zijn opdracht wel heel letterlijk. Na zijn invalbeurt in de 77e minuut kon hij in de 80e minuut alweer inrukken na een grove charge op onze boy van VVV.

Feyenoord tegen 9 man en ik en 41.000 anderen gingen er nog eens goed voor zitten staan. Nog tien minuten, volle bak erop dat moet lukken. Wat ze ook probeerden het lukte maar niet om door de muur van 8,9 spelers in de 16 heen te komen. Alle schoten gingen naast, over of werden gepakt of geblokt. Ook werden verkeerde keuzes gemaakt door o.a. Fer. Lichtpuntje was wel de spectaculaire invalbeurt van de zeventienjarige debutant Anass Achahbar. Bij elk balcontact zorgde hij voor gevaar en liet zien dat hij heel weinig ruimte nodig heeft om de bal werkelijk alle kanten op te draaien. Enig nadeel is dat hij wel erg klein is, maar zijn techniek, flair en lef voorspellen veel goeds!

Na afloop en 6,7 minuten blessuretijd, veroorzaakt door de schijtirritante Vandenbussche, Assaïdi en eigenlijk iedereen in zo'n foeilelijk rood-wit-blauw shirt, floot Braamhaar af en kreeg de jonge selectie een welverdiend applaus na een goede wedstrijd met strijd. Helaas lukte het niet om te winnen, maar het lag in ieder geval niet aan de inzet en 8 punten uit 4 wedstrijden is een prima start!

Feyenoord – sc Heerenveen 2-2

Scoreverloop:

26’ 0-1 Dost (strafschop)