dinsdag 9 augustus 2011

ADO - Vitesse

Dit zou een pikant wedstrijdje worden, daar waren alle voetbalkenners het over eens. Van den Brom, terug op het oude nest, na een achterbakse judasstreek zou een heet middagje krijgen met zijn gecombineerde junioren/buitenlanders elftalletje. ADO met het fanatieke publiek erachter volle bak tegen het arme Vitesse. Het arme Vitesse dat tot voor kort nog maar 2 echte middenvelders onder contract had. Helaas ging het heel anders...

Vol goede moed kwamen Pablo en Guus me nog ophalen voor deze pot. Na de noodzakelijke bier - en pizza boodschappen vertrokken we naar station Voorweg, waar de Randstadrail ons mee zou nemen naar halte Forepark waar het Kyocerastadion zich bevind. Nee de naamgeving kan allemaal een stuk romantischer, maarja commerciële belangen he. In de volle tram nog twee jongetjes met Barcelona shirts en ADO-sjaals gespot. Hebben de ADO supporters na banden met Juventus, Club Brugge, Swansea en Legia Warschau nou ook al banden met de Catalaanse topclub???

Tijdens de troosteloze wandeling tussen horecagroothandels, tankstations, autodealers en verdwaalde restaurants doemde de lelijke grijze bak al snel op. Wat blijft het toch jammer dat het van binnen, voor een modern stadion, er heel aardig uit ziet maar van buiten echt zo lelijk dat de honden er geen brood van lusten. Alles steriel en grijs, 0 ADO-logo's, groen en of geel of iets dergelijks, helemaal niks. Nee echt heel jammer, zeker voor de volksclub die ADO is.

Het enige wat wel aardig is aan de stadion en omgeving is, naast de kraampjes van Henk Patat, het standbeeld van Aad Mansveld en het gouden ADO - elftal eromheen, eervol vermeld op mooie stoeptegels. ADO is dus wel trots op haar historie, maar je moet wel even zoeken. Vanaf de Randstadrail kant moet je een flink stukje om het stadion heen lopen. Voor de rest blijft het jammer dat je geen rondje om het stadion heen kunt lopen, doordat het uitvak en de hoofdtribune omheind zijn met stalen hekken. Gezien de voorgeschiedenis met de supporters misschien wel begrijpelijk, maar het blijft jammer.

Na het genieten van de omgeving werd het tijd om naar binnen te gaan. Nog altijd die gare poortjes met allerlei cameraatjes die allerlei dingen van je registreren. Volgens mij alles wat god verboden heeft maargoed. Happy Crowd Control heeft een luchtje vind ik. Ook als je binnen bent kan de stadionspeaker het niet nalaten om na zowat elke seizoen 'support our team' te zeggen. Ze zijn er erg op dat de Hagenezen zich gedragen.

De nieuwe hoofdsponsor werd vol trots gepresenteerd op de middenstip en de ADO cheerleader mochten ook nog hun dansje doen. Gelukkig liepen niet lang daarna de spelers het veld op en kon er eindelijk gevoetbald worden. Waar ik verwachtte dat ADO volle bak erop zou gaan, Vitesse met de rug tegen de muur zou zetten en er een leuke score neergezet zou worden gebeurde dit alles niet. Sterker nog, ADO liet vrij weinig zien en Vitesse voetbalde heel aardig mee.

Ook met de hete ontvangst van Johnnie Judas viel het me erg mee. Behalve een spanddoek en de spreekkoren 'Johnnie NSB' en 'Wie niet springt die is een John' waren er nauwelijks protesten. Jammer ik had het wel leuk gevonden als er echt bijtende en fanatieke spreekkoren waren, maar waarschijnlijk was het respect voor de succestrainer nog wel iets te groot.

Toen al vroeg in de wedstrijd Room eraf moest met een blessure en de grabbelende Meerits (éénvoudig Ests international!!!) erin kwam had ik er alsnog goede hoop in. De beste jongen liet zowat elke bal die die op doel kreeg los, waardoor er zat kansen op rebounds waren. Echter zonder Bulykin is de aanval van ADO een aanval zonder tanden. Immers doet keihard z'n best, maar is gewoon geen spits (luisteren jullie mee in het Maasgebouw) en Vicento al helemaal niet.

Die mogelijkheden werden dus niet benut en ADO probeerde gewoon hetzelfde spelletje als vorig seizoen te spelen. Alle ballen z.s.m. naar voren jassen naar Bulykin, aansluiten en aanvallen. Helaas gaat dat een beetje moeilijk als de beresterke Russische reus er niet meer is en de ranke Vicento die rol in moet vullen. Dus dat was niks, en Vitesse is niks. Het duel was dus redelijk saai en de enige momenten van opwinding waren als Chanturia de nieuwe rechtsbuiten van Vitesse weer eens een leuke actie had. Jammer dat ie na elk duwtje, overtreding ging liggen huilen op de grond en kaartjes probeerde te vragen. Naar mannetje dus maar leuke voetballer.

Nee het viel allemaal een beetje tegen. Het enige chille was het plekje in de zon. Qua voetbal was er weinig aan en de stormloop in de rust op bier en vette snacks gaf ook weinig hoop. Na enkele minuten in de rij hebben gestaan bij de vreetbalie en worstenkraam en geen meter opgeschoten te zijn gaf ik het maar op. Snel terug naar onze plekken in de zon!

ADO Den Haag-Vitesse 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Blom

Gele kaarten: Radosavljevic (ADO Den Haag), Chanturia (Vitesse)

Toeschouwers: 11.792

ADO Den Haag: Coutinho; Leeuwin, Kum, Supusepa, Luksik; Immers, Radosavljevic, Toornstra; Verhoek, Vicento (69. Mulders), Chery (56. Höcher)
Vitesse: Room (21. Meerits); Van der Struijk, Kashia, Drost, Yasuda; Van Ginkel, Pröpper, Hofs; Chanturia, Bony, Jenner

Het kaartje. Wel duur, 27.50 voor een wedstrijdje tegen Vitesse. Misschien zat het daardoor niet helemaal vol?

Ik heb wel eens wat mooiere stadions in de verte gezien.

Kijk daar een stukje geel! Oh en ook nog wat groen!

Wat is daar links nou voor iets groengeels?

Ah de fanshop, nou dat kan er nog wel net vanaf hoor! Van de architect?

Aad Mansveld, voor altijd een held in Den Haag.

Onder de tribunes, best leuk gedaan.

Storky de debiel van Den Haag.

Het stampvolle uitvak.

Zo zaten we.

Hier de stampvolle hoofdtribune. Volgens mij zit iedereen nog aan de bitterballen. Voor zover ik weet wel de enige bobotribune met spandoeken!

Mooie vlag

De lekkere wijven van Den Haag!

Spelers stellen zich voor, nu is het wel jammer van die vlag.

Keeper Room geblesseerd.

In Den Haag zijn ze trots op hun banden met al die clubs. Gelezen op Lunatic News: Who the fuck do you support!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten