vrijdag 22 juli 2011

SC Veendam - Feyenoord

Toen het bericht binnenkwam dat Feyenoord in plaats van de oefenwedstrijden in Engeland zou spelen tegen Veendam was dat toch een kleine goedmaker. Ondanks dat het nog steeds kut is dat ik Feyenoord niet in Engeland kan zien spelen is het wel chill dat er een oefenwedstrijd op een halfuur reizen van Groningen gespeeld werd. De SC Veendam site sprak over grote drukte en dus besloot ik in de voorverkoop kaarten te halen. Onlogisch genoeg was er geen voorverkooppunt in Groningen waardoor ik de stad uit moest. Na een dolle reis die mij langs Assen (geen kaarten meer) en Veendam had gestuurd had ik de kaarten. Tien euro voor vak OJ achter het doel.

Samen met Feyenoordfan Sven ondernam ik de reis met de boemeltrein naar Veendam, langs boerengaten en andere gehuchten. Gelukkig wist ik de weg al een beetje door de voorverkoop en het duurde dan ook slechts 20 minuten voordat we d'r waren. Eigenlijk liepen we gewoon overal heen, waar de politie vandaan kwam. Politiepaarden, politie-auto's, politie te voet, politie in burger (?), niks was te gek bij deze zeer gevaarlijke risicowedstrijd.

Toen we de Langeleegte zagen liggen, viel het me op dat de naamsverandering nog helemaal niet goed was verwerkt. Zowel de site is nog op de oude naam, alsmede de logo's op het stadion. Het grappige is dat als je www.scveendam.nl intikt je op de site van schaakclub Veendam komt i.p.v. dat je doorverwezen word naar de site van de plaatselijke FC. Alleen het clublied is geactualiseerd, sterker nog, die ging deze wedstrijd in première en klinkt gewoon precies hetzelfde als het oude clublied. Beetje sneu allemaal dus.

Maargoed de wedstrijd dus, waar ik vooraf nog hoopte op een overtuigende 0-3 bleek Feyenoordfan Sven toch iets dichterbij de waarheid te zitten met z'n 0-1 misschien 0-2. De eerste helft was slecht, Feyenoord speelde ongeïnspireerd en kon niet echt indruk maken. Diego Biseswar presteerde het zelfs de bal het stadion uit te krijgen met een mispoeier van vanjewelste. SC Veendam zonder de vertrokken De Leeuw (38 goals in 67 wedstrijden voor SC Veendam) en Niek Loohuis (op proef bij Metallurg Donetsk) deed wat het kon en dat deed het lang niet slecht. Vooral Angelo Cijntje vloog over het veld. Lekker fel en vol vuur, zo mogen d'r van mij wel meer zijn.

In de rust besloten we maar bier te gaan drinken. Het supportershome had dan weliswaar een irritant muntensysteem, de munten waren echt spotgoedkoop (€1,25) en bier, friet, kroketten, frikandellen, fris, sterk was allemaal 1 muntje. Uit de tap stroomde Hertog Jan en ik dacht dat ik in de zevende hemel beland was. Snel haalde ik muntjes en  bestelde ik wat biertjes. Met een vol biertje liepen we terug naar de tribune en besloten we dit keer te blijven staan. Ja het was mooi achter het doel, heel dicht op het veld, zitten op stoeltjes of staan het kan allemaal. Mooi amateurclubgevoel!


De tweede helft verpestte m'n goede humeur. Feyenoord speelde nog even kut als voor de rust, ondanks de wissels Ramsteijn, Lamprou en later nog Cabral en onze boy van VVV er nog bij. Om het armoedige spel van Feyenoord extra cachet te geven, besloten nieuwbakken Veenkolonisten in de aanval te gaan. De eerste aanval was meteen raak, Pepijn Kluijn tikte de bal van dichtbij in. Opeens beseften de Feyenoorders dat een afgang er wel eens aan zou kunnen komen en gaven eindelijk wat gas. Het duurde tot de slotfase eer er orde op zaken werd gesteld. De verguisde Leroy Fer zorgde met een frommelgoal voor de gelijkmaker en frommelde een aantal minuten later het overwinningsdoelpunt binnen. 


Zo bleef Feyenoord van een afgang bespaard en konden we met een gerust hart naar huis. Maar niet voordat we de kantine weer in gingen. Helaas was de tap leeg, maar hadden ze nog wat kratten Hertog Jan staan. Dat het lauw was maakte niet uit, de munten moesten op en bier is bier. Met een biertje in de hand besloten we te kijken wat er nog meer te doen was. Welnu, zowel de spelersbus van Feyenoord als van Veendam stond te shinen voor de hoofdingang van het stadion. Het duurde dan ook niet lang voordat er Feyenoorders op de gevoelige plaat vast gelegd konden worden, wat ook veelvuldig gedaan werd. Fer werd niet aangerand, in elkaar geslagen, geramd, gerost, verkracht en kon dus na wat foto's en handtekeningen hier en daar veilig de bus betreden. 

Feyenoordfan Sven en ik zagen dat het goed was en liepen in volle vaart terug naar het station. Die moest in recordtijd worden afgelegd, aangezien het al bijna half 10 was en we wisten dat ie om .42 zou vertrekken. Na een eindsprintje wisten we hem nog te halen en konden we rustig uit hijgen en nababbelen over de wedstrijd en andere perikelen in de voetbalwereld. SC Veendam, ik kom nog eens terug!

SC Veendam – Feyenoord 1-2

Scoreverloop:

62’ 1-0 Kluin
71’ 1-1 Fer
88’ 1-2 Fer

Scheidsrechter: Manschot

Geel: Fernandez (Feyenoord)

Opstellingen:


SC Veendam: Nienhuis (46’ Meedendorp); Cijntje, Rozema, Wolven (65’ Hoxhaj), Wagenaar; Feenstra, Apau (65’ Opuku), Menting (46’ Piller), Cruz Vicente (46’ Dann); Jansen en Kluin (65’ Gorgulu).

Feyenoord:
Mulder (46’ Lamprou); Leerdam, De Vrij, Vlaar, Nelom (46’ Ramsteijn); El Ahmadi, Clasie; Fer; Biseswar, G. Fernandez (73’ Schaken) en Cissé (62’ Cabral).


De Vrij en Schaken na afloop

Topkeeper Erwin Mulder

Het kaartje, niet echt voor de verzameling. Dit had m'n neefje ook nog in elkaar kunnen flansen.

De Langeleegte.

Of zoals de sponsor het liever heeft: Gjaltemastadion.

SC Veendam aan de warming-up.

Nogmaals met in de verte Feyenoord bezig.

Zijn we nou bij BV of SC Veendam?

Mooie kantine met flink wat Feyenoordsjaaltjes, helaas ook foute sjaaltjes uit Amsterdam.

Lerra, zonder blauwe plekken ziet u!

Vlaar en een vrouwspersoon.

Gevaarlijke Ruben Schaken, zou hij achter het www.scveendam.nl fiasco/debacle zitten? We zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen bij Feyenoordkorea.

De spelersbus in volle glorie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten