dinsdag 19 juli 2011

Hamburg Trip


Na een wild avondje (3 pond saté, krat bier, fles Red Label, tafeltennissen met Jägermeisterflessen, fietsslot door spaken vlechten, dronken jongen die bomen en struiken aanrijd en afterbierie bij mij thuis) werd ik 6.35 wakker en moest ik een trein van 7.10 op Zoetermeer Oost halen. Dat ging ik met douche, huis opruimen, kat eten geven niet redden. Dus werd het haastig kleren aanttrekken onderbroek in koffer gooien en in recordtijd fietsen, 8 minuut 39 seconden van huis naar perron. Fiets vast zetten, 1 bleef staan van n maat werd gejat, en in de trein springen die al aan kwam rijden.

In de trein ons nog kostelijk vermaakt met een ranzige vent die half slapend allerlei geinige dingen zei. Na een paar uurtjes eindelijk in Deutschland, waar in een halfuur geen curry danwel bratwurst tent werd gevonden, waardoor we helaas genoegen namen met een kleffe smakeloze pizza hawai imitatie misbaksel. Op het busstation nog gelachen om bus 91 en op de weg naar het perron kwam ik tot mijn ontsteltenis een echte Deutsche Imbiss tegen met alle Duitse snacks als Frikadelle, Bratwursten, Schweinshaxen en nog meer van dat moois. Maar helaas had ik al mijn maag volgestouwd met een slap broodje pizza.

Op het perron kregen we de nare mededeling dat onze gereserveerde wagon 14 ontbrak en ons donkere vermoeden dat we moesten staan kwam helaas uit. Gelukkig wist een vage Eindhovenaar met wiet in zn sok, vreemde verhaaltjes en leuke spreekkoortjes ons tot vervelens toe vermaken en toen de koffie-koek-thee neger langs kwam met z'n karretje wist Il Quattro het laatste biertje weg te snaaien. Dat het lauw en te duur was deert niet. Het was bier en de rest vd coupé was teleurgesteld.

We kwamen 's middags aan en gelukkig was er nog plek bij de kluisjes. We ramden ze erin, genoten onderweg nog van een croissantje met knakworst erin en namen plaats aan de Alster (meer in Hamburg) achter een bord vlees met friet en een pot bier. De dag was goed begonnen en die werd alleen maar beter. Nadat de magen gevuld waren met al het heerlijks dat Hamburg te bieden heeft werd het Millerntor bezocht.

Ons doel was om  naar FC Sankt Pauli - FC Bayern München te gaan, maar na mailsessies maanden van te voren werd ons laatste restje hoop weggenomen door de talrijke posters die hingen dat je geen kaarten moest kopen bij zwarthandelaren omdat je dan medesupporters naait en veel te veel geld betaald. Dat wisten we natuurlijk maar niet dat de prijzen begonnen bij 100 euro. Dat was 2 keer zoveel als ik wilde gaan. Ter vergelijking een kaartje op de statribune voor deze wedstrijd zou normaal 11-14 euro gekost hebben.

Gelukkig hebben we de foto's nog en was er de Hafengeburtstag bezig. De haven bestond zoveel jaar, het was een gekkenhuis en het bier vloeide rijkelijk. Daar hebben wij toch nog 2 dagen van genoten i.c.m. nog meer currywursten, hotdogs, schnitzels en frieten. Ondertussen probeerde Rode Yeti nog het wereldrecord vreten te verbeteren door een Wienerschnitzel van 300 gram + frieten, één Döner Kebab die even groot was als een halve pizza en tien negerzoenen binnen 45 minuten weg te stouwen. Deze verbazingwekkende prestatie werd na de tiende negerzoen doorgebeld aan het thuisfront, waar hard lachend op gereageerd werd.

Tussen het vreten en zuipen door werd ook het HSV Imtech Arena met een bezoekje vereerd, de bouwvakkerswc in Barmstedt volgebombardeerd en de andere toeristische spots ook nog even snel vereeuwigd voor het nageslacht. Al met al was het een zeer fijn culinair, cultureel en voetbalstadiontechnisch verantwoord uitstapje dat zeker naar meer smaakte!


Ranzige vent in de trein
Warum?


Van ver is het lelijk
Van dichtbij ook
Sankt Pauli kidsclub
Nieuwe tribune, wel aardig
Fanshop
Zo moet het eruit gaan zien
Hoofdingang Eretribune met Fankneipe ernaast
Het beroemde logo voor het stadion
Trainingsveld naast het stadion. Kijken jullie mee Feyenoordbestuur?
HSV Stadion
Voorkant
Zijkant
Container met onbekende inhoud
Imtech Arena van binnenuit gezien door de HSV Fanshop
Staantribunes, ze bestaan nog in Duitsland!
Mooi hoor







Ziet er toch krakkemikkig uit edoch wel uniek!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten