maandag 11 juli 2011

Voorpret

Nadat Rick en ik eerst vol enthousiasme twee tickets voor de boot van Rotterdam naar Hull hadden gekocht, sloeg de stemming al snel om. Afgelopen vrijdag werd ik gebeld door Rick dat Hull en Barnsley de vriendschappelijke wedstrijden gecanceld waren. De reden waarom weet nog steeds niemand. Iets in de trant blabla veiligheid blabla hooligandreiging blabla te weinig pliesie blabla fuck you en je meer dan 1000 Feyenoorders die de oversteek wilden maken.

Eerst wilden we het reisje maar laten gaan en genoegen nemen met de 50% compensatie die P&O Ferries ons bood. Die compensatie bleek later ook een wassen neus te zijn, waardoor we toch gingen kijken naar de mogelijkheden die er wel waren. In de buurt van Hull heb je immers ook mooie steden met mooie clubs: Scunthorpe, Leeds, Sheffield (2), Grimsby. Daar waren eigenlijk ook geen interessante friendlies waarna we onze blik verlegden naar verdere oorden. Liverpool, Manchester misschien zelfs Londen.

In zowel Liverpool als Manchester ook geen interessante friendlies plus geen bus die daar heen ging. De trein in Engeland is takkeduur. Enkeltje Hull - Londen +- 74 pond, gekkenwerk. Wel een bus van Hull naar Londen die je voor 9 pond pp meeneemt. Londen it is. Liefst achttien profclubs hebben daar hun thuishaven en eigenlijk wel het Mekka voor de voetballiefhebber met voorkeur voor Engeland. Op de dagen dat wij in Engeland zijn vrij weinig interessante vriendschappelijke wedstrijden.

De meeste clubs speelden uit, niet of Europees waardoor Dagenham & Redbridge - West Ham United en Crystal Palace - Norwich City als enige twee opties overbleven. De eerste is dan wel een Londense derby, maar wel één tussen een fusieclub uit 1992 en een crappy stadionnetje van 6000 man (D&R) en een prachtige club die helaas is gedegradeerd uit de PL. Even googlen resulteerde al in een Hammers legioen van meer dan 900 man die naar die wedstrijd ging. Lastig om aan kaarten te komen en een niet zo heel boeiende thuisclub + stadion.

Bleef de andere optie over Crystal Palace - Norwich City. Een mooi affiche tussen twee beiden al meer dan 100 jaar oude voetbalclubs. Crystal Palace de club waar afgelopen seizoen Edgar Davids nog een paar wedstrijd opdook met een op de foto's goed uitziende Selhurst Park; capaciteit 26.309 met voor de rest als bekende namen: Darren Ambrose (ex Newcastle, Ipswich, Charlton) en de zeer ervaren Steffen Iversen (ex Spurs, Wolves, Rosenborg). Norwich de club die in 2 seizoen 2 keer promoveerde, van de League One in 09/10 naar de Premier League in 11/12. Norwich met de volgende sterren De Laet gehuurd van Man U en het talent dat op 22-jarige leeftijd al onder contract stond bij Everton, Derby County, Leicester City, Crystal Palace en nu dus Norwich City. Een Henk Vos in de maak dus.

Dinsdag 26 juli 2011
19.30
Selhurst Park
Crystal Palace - Norwich City

Geen opmerkingen:

Een reactie posten