vrijdag 22 juli 2011

SC Veendam - Feyenoord

Toen het bericht binnenkwam dat Feyenoord in plaats van de oefenwedstrijden in Engeland zou spelen tegen Veendam was dat toch een kleine goedmaker. Ondanks dat het nog steeds kut is dat ik Feyenoord niet in Engeland kan zien spelen is het wel chill dat er een oefenwedstrijd op een halfuur reizen van Groningen gespeeld werd. De SC Veendam site sprak over grote drukte en dus besloot ik in de voorverkoop kaarten te halen. Onlogisch genoeg was er geen voorverkooppunt in Groningen waardoor ik de stad uit moest. Na een dolle reis die mij langs Assen (geen kaarten meer) en Veendam had gestuurd had ik de kaarten. Tien euro voor vak OJ achter het doel.

Samen met Feyenoordfan Sven ondernam ik de reis met de boemeltrein naar Veendam, langs boerengaten en andere gehuchten. Gelukkig wist ik de weg al een beetje door de voorverkoop en het duurde dan ook slechts 20 minuten voordat we d'r waren. Eigenlijk liepen we gewoon overal heen, waar de politie vandaan kwam. Politiepaarden, politie-auto's, politie te voet, politie in burger (?), niks was te gek bij deze zeer gevaarlijke risicowedstrijd.

Toen we de Langeleegte zagen liggen, viel het me op dat de naamsverandering nog helemaal niet goed was verwerkt. Zowel de site is nog op de oude naam, alsmede de logo's op het stadion. Het grappige is dat als je www.scveendam.nl intikt je op de site van schaakclub Veendam komt i.p.v. dat je doorverwezen word naar de site van de plaatselijke FC. Alleen het clublied is geactualiseerd, sterker nog, die ging deze wedstrijd in première en klinkt gewoon precies hetzelfde als het oude clublied. Beetje sneu allemaal dus.

Maargoed de wedstrijd dus, waar ik vooraf nog hoopte op een overtuigende 0-3 bleek Feyenoordfan Sven toch iets dichterbij de waarheid te zitten met z'n 0-1 misschien 0-2. De eerste helft was slecht, Feyenoord speelde ongeïnspireerd en kon niet echt indruk maken. Diego Biseswar presteerde het zelfs de bal het stadion uit te krijgen met een mispoeier van vanjewelste. SC Veendam zonder de vertrokken De Leeuw (38 goals in 67 wedstrijden voor SC Veendam) en Niek Loohuis (op proef bij Metallurg Donetsk) deed wat het kon en dat deed het lang niet slecht. Vooral Angelo Cijntje vloog over het veld. Lekker fel en vol vuur, zo mogen d'r van mij wel meer zijn.

In de rust besloten we maar bier te gaan drinken. Het supportershome had dan weliswaar een irritant muntensysteem, de munten waren echt spotgoedkoop (€1,25) en bier, friet, kroketten, frikandellen, fris, sterk was allemaal 1 muntje. Uit de tap stroomde Hertog Jan en ik dacht dat ik in de zevende hemel beland was. Snel haalde ik muntjes en  bestelde ik wat biertjes. Met een vol biertje liepen we terug naar de tribune en besloten we dit keer te blijven staan. Ja het was mooi achter het doel, heel dicht op het veld, zitten op stoeltjes of staan het kan allemaal. Mooi amateurclubgevoel!


De tweede helft verpestte m'n goede humeur. Feyenoord speelde nog even kut als voor de rust, ondanks de wissels Ramsteijn, Lamprou en later nog Cabral en onze boy van VVV er nog bij. Om het armoedige spel van Feyenoord extra cachet te geven, besloten nieuwbakken Veenkolonisten in de aanval te gaan. De eerste aanval was meteen raak, Pepijn Kluijn tikte de bal van dichtbij in. Opeens beseften de Feyenoorders dat een afgang er wel eens aan zou kunnen komen en gaven eindelijk wat gas. Het duurde tot de slotfase eer er orde op zaken werd gesteld. De verguisde Leroy Fer zorgde met een frommelgoal voor de gelijkmaker en frommelde een aantal minuten later het overwinningsdoelpunt binnen. 


Zo bleef Feyenoord van een afgang bespaard en konden we met een gerust hart naar huis. Maar niet voordat we de kantine weer in gingen. Helaas was de tap leeg, maar hadden ze nog wat kratten Hertog Jan staan. Dat het lauw was maakte niet uit, de munten moesten op en bier is bier. Met een biertje in de hand besloten we te kijken wat er nog meer te doen was. Welnu, zowel de spelersbus van Feyenoord als van Veendam stond te shinen voor de hoofdingang van het stadion. Het duurde dan ook niet lang voordat er Feyenoorders op de gevoelige plaat vast gelegd konden worden, wat ook veelvuldig gedaan werd. Fer werd niet aangerand, in elkaar geslagen, geramd, gerost, verkracht en kon dus na wat foto's en handtekeningen hier en daar veilig de bus betreden. 

Feyenoordfan Sven en ik zagen dat het goed was en liepen in volle vaart terug naar het station. Die moest in recordtijd worden afgelegd, aangezien het al bijna half 10 was en we wisten dat ie om .42 zou vertrekken. Na een eindsprintje wisten we hem nog te halen en konden we rustig uit hijgen en nababbelen over de wedstrijd en andere perikelen in de voetbalwereld. SC Veendam, ik kom nog eens terug!

SC Veendam – Feyenoord 1-2

Scoreverloop:

62’ 1-0 Kluin
71’ 1-1 Fer
88’ 1-2 Fer

Scheidsrechter: Manschot

Geel: Fernandez (Feyenoord)

Opstellingen:


SC Veendam: Nienhuis (46’ Meedendorp); Cijntje, Rozema, Wolven (65’ Hoxhaj), Wagenaar; Feenstra, Apau (65’ Opuku), Menting (46’ Piller), Cruz Vicente (46’ Dann); Jansen en Kluin (65’ Gorgulu).

Feyenoord:
Mulder (46’ Lamprou); Leerdam, De Vrij, Vlaar, Nelom (46’ Ramsteijn); El Ahmadi, Clasie; Fer; Biseswar, G. Fernandez (73’ Schaken) en Cissé (62’ Cabral).


De Vrij en Schaken na afloop

Topkeeper Erwin Mulder

Het kaartje, niet echt voor de verzameling. Dit had m'n neefje ook nog in elkaar kunnen flansen.

De Langeleegte.

Of zoals de sponsor het liever heeft: Gjaltemastadion.

SC Veendam aan de warming-up.

Nogmaals met in de verte Feyenoord bezig.

Zijn we nou bij BV of SC Veendam?

Mooie kantine met flink wat Feyenoordsjaaltjes, helaas ook foute sjaaltjes uit Amsterdam.

Lerra, zonder blauwe plekken ziet u!

Vlaar en een vrouwspersoon.

Gevaarlijke Ruben Schaken, zou hij achter het www.scveendam.nl fiasco/debacle zitten? We zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen bij Feyenoordkorea.

De spelersbus in volle glorie.

dinsdag 19 juli 2011

Hamburg Trip


Na een wild avondje (3 pond saté, krat bier, fles Red Label, tafeltennissen met Jägermeisterflessen, fietsslot door spaken vlechten, dronken jongen die bomen en struiken aanrijd en afterbierie bij mij thuis) werd ik 6.35 wakker en moest ik een trein van 7.10 op Zoetermeer Oost halen. Dat ging ik met douche, huis opruimen, kat eten geven niet redden. Dus werd het haastig kleren aanttrekken onderbroek in koffer gooien en in recordtijd fietsen, 8 minuut 39 seconden van huis naar perron. Fiets vast zetten, 1 bleef staan van n maat werd gejat, en in de trein springen die al aan kwam rijden.

In de trein ons nog kostelijk vermaakt met een ranzige vent die half slapend allerlei geinige dingen zei. Na een paar uurtjes eindelijk in Deutschland, waar in een halfuur geen curry danwel bratwurst tent werd gevonden, waardoor we helaas genoegen namen met een kleffe smakeloze pizza hawai imitatie misbaksel. Op het busstation nog gelachen om bus 91 en op de weg naar het perron kwam ik tot mijn ontsteltenis een echte Deutsche Imbiss tegen met alle Duitse snacks als Frikadelle, Bratwursten, Schweinshaxen en nog meer van dat moois. Maar helaas had ik al mijn maag volgestouwd met een slap broodje pizza.

Op het perron kregen we de nare mededeling dat onze gereserveerde wagon 14 ontbrak en ons donkere vermoeden dat we moesten staan kwam helaas uit. Gelukkig wist een vage Eindhovenaar met wiet in zn sok, vreemde verhaaltjes en leuke spreekkoortjes ons tot vervelens toe vermaken en toen de koffie-koek-thee neger langs kwam met z'n karretje wist Il Quattro het laatste biertje weg te snaaien. Dat het lauw en te duur was deert niet. Het was bier en de rest vd coupé was teleurgesteld.

We kwamen 's middags aan en gelukkig was er nog plek bij de kluisjes. We ramden ze erin, genoten onderweg nog van een croissantje met knakworst erin en namen plaats aan de Alster (meer in Hamburg) achter een bord vlees met friet en een pot bier. De dag was goed begonnen en die werd alleen maar beter. Nadat de magen gevuld waren met al het heerlijks dat Hamburg te bieden heeft werd het Millerntor bezocht.

Ons doel was om  naar FC Sankt Pauli - FC Bayern München te gaan, maar na mailsessies maanden van te voren werd ons laatste restje hoop weggenomen door de talrijke posters die hingen dat je geen kaarten moest kopen bij zwarthandelaren omdat je dan medesupporters naait en veel te veel geld betaald. Dat wisten we natuurlijk maar niet dat de prijzen begonnen bij 100 euro. Dat was 2 keer zoveel als ik wilde gaan. Ter vergelijking een kaartje op de statribune voor deze wedstrijd zou normaal 11-14 euro gekost hebben.

Gelukkig hebben we de foto's nog en was er de Hafengeburtstag bezig. De haven bestond zoveel jaar, het was een gekkenhuis en het bier vloeide rijkelijk. Daar hebben wij toch nog 2 dagen van genoten i.c.m. nog meer currywursten, hotdogs, schnitzels en frieten. Ondertussen probeerde Rode Yeti nog het wereldrecord vreten te verbeteren door een Wienerschnitzel van 300 gram + frieten, één Döner Kebab die even groot was als een halve pizza en tien negerzoenen binnen 45 minuten weg te stouwen. Deze verbazingwekkende prestatie werd na de tiende negerzoen doorgebeld aan het thuisfront, waar hard lachend op gereageerd werd.

Tussen het vreten en zuipen door werd ook het HSV Imtech Arena met een bezoekje vereerd, de bouwvakkerswc in Barmstedt volgebombardeerd en de andere toeristische spots ook nog even snel vereeuwigd voor het nageslacht. Al met al was het een zeer fijn culinair, cultureel en voetbalstadiontechnisch verantwoord uitstapje dat zeker naar meer smaakte!


Ranzige vent in de trein
Warum?


Van ver is het lelijk
Van dichtbij ook
Sankt Pauli kidsclub
Nieuwe tribune, wel aardig
Fanshop
Zo moet het eruit gaan zien
Hoofdingang Eretribune met Fankneipe ernaast
Het beroemde logo voor het stadion
Trainingsveld naast het stadion. Kijken jullie mee Feyenoordbestuur?
HSV Stadion
Voorkant
Zijkant
Container met onbekende inhoud
Imtech Arena van binnenuit gezien door de HSV Fanshop
Staantribunes, ze bestaan nog in Duitsland!
Mooi hoor







Ziet er toch krakkemikkig uit edoch wel uniek!







maandag 11 juli 2011

Olympiastadion Berlin

Jaren geleden heb ik dit prachtige stadion bezocht. Persoonlijk vind ik het één van de mooiste stadions ter wereld en dat de FIFA,en de DFB het met me eens zijn blijkt wel uit de vele DFB Pokalfinales en de WK-finale van 2006 die hier zijn gespeeld. Het enige wat ik jammer vind is dat er een sintelbaan langs een veld ligt, maar voor de rest is het een groot stadion met een prachtig dak en als unicum natuurlijk de stenen trap die de tribunes onderbreekt. Kijk en geniet:







Feyenoord 2011-2012

Nu de seizoenkaart binnen is en de voorbereiding begonnen is begint het ook bij mij een beetje te kriebelen, ondanks de slechte perspectieven. De knappe overwinningen op SC Feyenoord, SC Erica en Vitesse Delft geven vertrouwen. FC Horst, Barnsley en Hull City gaan om allemaal dezelfde reden helaas niet door, waardoor voorlopig de wedstrijden tegen Barendrecht, FC Dordrecht en het rijke Malaga met o.a. Van Nistelrooy, Mathijsen, Demichelis, Toulalan, Monreal, Duda, Buonanotte, Julio Baptista en Joaquin overblijven.

Samen met onze satellietclub Excelsior mogen wij de openingswedstrijd van het nieuwe Eredivisie seizoen verzorgen op Woudestein. Een mooie stadsderby tussen een klein sympathiek clubje en een grote slapende voetbalreus. Het is ook grappig dat zowel Feyenoord als Excelsior veel spelers hebben die een verleden hebben bij de andere club. Sterker nog alle vijf nieuwelingen van Feyenoord komen van Excelsior en van de 17 versterkingen van Excelsior komen er liefst 9 van Feyenoord. Daarbij hebben ook de trainers Lammers en Been een verleden bij respectievelijk Feyenoord en Excelsior.

Ik zal proberen van elke Feyenoord-wedstrijd een verslag te plaatsen hier, waarvan de thuiswedstrijden een uitgebreider verslag krijgen aangezien ik daar bijna altijd bij ben. Ik hoop op een iets beter seizoen dan het afgelopen rampseizoen al zal dat lastig zat worden. Aan de andere kant veel slechter dan 10e kan ook weer niet dus laten we positief blijven en er van uit gaan dat het goed komt. Succes Feyenoord!

Voorpret

Nadat Rick en ik eerst vol enthousiasme twee tickets voor de boot van Rotterdam naar Hull hadden gekocht, sloeg de stemming al snel om. Afgelopen vrijdag werd ik gebeld door Rick dat Hull en Barnsley de vriendschappelijke wedstrijden gecanceld waren. De reden waarom weet nog steeds niemand. Iets in de trant blabla veiligheid blabla hooligandreiging blabla te weinig pliesie blabla fuck you en je meer dan 1000 Feyenoorders die de oversteek wilden maken.

Eerst wilden we het reisje maar laten gaan en genoegen nemen met de 50% compensatie die P&O Ferries ons bood. Die compensatie bleek later ook een wassen neus te zijn, waardoor we toch gingen kijken naar de mogelijkheden die er wel waren. In de buurt van Hull heb je immers ook mooie steden met mooie clubs: Scunthorpe, Leeds, Sheffield (2), Grimsby. Daar waren eigenlijk ook geen interessante friendlies waarna we onze blik verlegden naar verdere oorden. Liverpool, Manchester misschien zelfs Londen.

In zowel Liverpool als Manchester ook geen interessante friendlies plus geen bus die daar heen ging. De trein in Engeland is takkeduur. Enkeltje Hull - Londen +- 74 pond, gekkenwerk. Wel een bus van Hull naar Londen die je voor 9 pond pp meeneemt. Londen it is. Liefst achttien profclubs hebben daar hun thuishaven en eigenlijk wel het Mekka voor de voetballiefhebber met voorkeur voor Engeland. Op de dagen dat wij in Engeland zijn vrij weinig interessante vriendschappelijke wedstrijden.

De meeste clubs speelden uit, niet of Europees waardoor Dagenham & Redbridge - West Ham United en Crystal Palace - Norwich City als enige twee opties overbleven. De eerste is dan wel een Londense derby, maar wel één tussen een fusieclub uit 1992 en een crappy stadionnetje van 6000 man (D&R) en een prachtige club die helaas is gedegradeerd uit de PL. Even googlen resulteerde al in een Hammers legioen van meer dan 900 man die naar die wedstrijd ging. Lastig om aan kaarten te komen en een niet zo heel boeiende thuisclub + stadion.

Bleef de andere optie over Crystal Palace - Norwich City. Een mooi affiche tussen twee beiden al meer dan 100 jaar oude voetbalclubs. Crystal Palace de club waar afgelopen seizoen Edgar Davids nog een paar wedstrijd opdook met een op de foto's goed uitziende Selhurst Park; capaciteit 26.309 met voor de rest als bekende namen: Darren Ambrose (ex Newcastle, Ipswich, Charlton) en de zeer ervaren Steffen Iversen (ex Spurs, Wolves, Rosenborg). Norwich de club die in 2 seizoen 2 keer promoveerde, van de League One in 09/10 naar de Premier League in 11/12. Norwich met de volgende sterren De Laet gehuurd van Man U en het talent dat op 22-jarige leeftijd al onder contract stond bij Everton, Derby County, Leicester City, Crystal Palace en nu dus Norwich City. Een Henk Vos in de maak dus.

Dinsdag 26 juli 2011
19.30
Selhurst Park
Crystal Palace - Norwich City