zondag 4 december 2011

Feyenoord - PSV

Half één voetballen is 9 uur zondagochtend opstaan. Er zijn leukere dingen op zondagochtend, maar gelukkig werd het al snel beter. Na een verkwikkende douche en een voedzaam ontbijt kwam Rick een kwartier te laat aankakken en misten we de eerste trein. Niet dat dat heel erg want er was ook nog een overvloedig graanontbijt geregeld door ondergetekende. Zo vloog de tijd dan ook voorbij en in een mum van tijd stonden we weer voor de Kuip, ditmaal voor de vaderlandse topper Feyenoord - PSV.

De security had er zin in, want ze besloten iedereen boven de 5 jaar te fouilleren. Het duurde dan ook 30-40 minuten voordat we binnen de hekken waren. Op Z4 was het al stampvol en was er alleen nog plek op de trap. Die dus ook al bomvol stond. De wedstrijd was niet heel goed te volgen, maar de fanatieke sfeer maakte veel goed. Twee jonge kereltjes vlak naast ons hadden als dagtaak Wijnaldum zoveel mogelijk uit te schelden en dat lukte ze heel goed. Na de 1-0 van Cissé was het ook een gekkenhuis. Iedereen vloog overal heen en de rest van de wedstrijd was er opeens veel meer ruimte op de trap. Toch zeker tien mensen kwamen niet meer terug. Dit had als voordeel dat ik de tweede helft wel goed kon volgen, ook omdat Feyenoord richting de Gerard Meijer tribune ging spelen.

Wat voor pillen Schaken had genomen 's ochtends weet niemand maar die ging als de brandweer. Willems opjagen wat resulteerde in de 2-0 en de rest van de wedstrijd ook gaan! Echt genieten en de eerdere twijfels die ik had over zijn kwaliteiten en al helemaal zijn contractverlenging heeft hij vandaag weggenomen. Als hij dit niveau vaker haalt is het zeker een versterking voor Feyenoord. Maar niet alleen Schaken steelde de show. Ook Mulder stond goed te keepen, Vlaar zat er goed bij, Clasie was als vanouds, Guidetti sleurde en beukte etc.

Wijnaldum had een zware middag, elke keer als hij de bal had vloog er een Feyenoorder op en raakte hij negen van de tien keer de bal kwijt. De spirit van het Legioen kwam heel goed over op de spelers. Matavz, Toivonen en de andere PSV 'vedetten' waren onzichtbaar. Rutten lijkt weer een slappelullenelftal te hebben dat geen kampioen gaat worden. Feyenoord is in ieder geval drie punten ingelopen op PSV en AZ en doet nu op papier mee om de landstitel. Wie had dat voor mogelijk gehouden een halfjaar geleden?


Feyenoord – PSV 2-0Scoreverloop:
41’ 1-0 Cissé
50’ 2-0 Schaken
 
Scheidsrechter: Kuipers
 
Geel: El Ahmadi, Leerdam, Vlaar (Feyenoord) Bouma (PSV)
 
Opstellingen:Feyenoord: Mulder; Leerdam, Vlaar, Martins Indi, Nelom; El Ahmadi (80’ Mokotjo), Bakkal, Clasie (88’ Van Haaren); Schaken, Guidetti (74’ Cabral) en Cissé.
PSV: Isaksson; Manolev, Derijck, Bouma, Willems (70’ Engelaar) ; Wijnaldum, Toivonen (57’ Lens), Strootman; Labyad (76’ Vennegoor of Hesselink), Matavz en Mertens.


Nou?

Voor de laatkomers: neem er nog snel een voor ze uitverkocht zijn!

Kaboom!

Tja PSV. Het blijft een in en intriest publiek. Een van de grootste wedstrijden van het jaar en dan  het telkens presteren om zo weinig fans mee te nemen. Dit jaar slechts 900 van de beschikbare 1200 kaarten, de uitclub kan in principe de eerste en tweede ring afnemen. Dus ruw geschat ong. 2000-2500 man.

Mooie sjaaltjesactie in de twaalfde minuut voor Feyenoordsupporters in het ziekenhuis.

Blijft een geweldig plaatje.

Nog maar een keer omdat het kan.

Eindigt het hier?

Voor Rick in ieder geval hier.